در صورت استفاده از تزریق منومرهای بی فانکشنال به ضمیمه ی یک شبکه کراس لینک در منافذ ایجاد می شود در نتیجه مقاومت مکانیکی ، گرمایی و شیمیایی بطور زیادی افزایش می یابد . بتن های تزریقی بطور جزئی برای محافظت از پلها و سازه های بتنی در مقابل زوال و فرسودگی استفاده می شوند . همچنین در مرمت فرسودگی سازه های ساختمانی از قبیل پانلهای سقف پوشی و کف گاراژ های زیر زمینی و کف پلها استفاده می شوند . به دلیل خاصیت شکل پذیری بالا، در خلق طرح ها و سبک های زیبای معماری نقش موثری دارند.
بتن پلیمری چیست و چه مزایا و کاربردی دارد؟
انواع بتن پلیمری و تفاوت آنها هنگام استفاده فروشگاه اینترنتی شهر بتن
البته باید این نکته را نیز مدنظر داشت که محتوای بهینه رزین برای یک سیستم بتن پلیمری خاص بطور مستقیم به ماهیت مصالح بکار رفته در سیستم بستگی دارد. باید توجه داشت نکتهای که استفاده روزافزون از بتنهای پلیمری را محدود میکند قیمت بالای آن میباشد که اثر مستقیم در تولید آن دارد. اگر تمهیدات مناسب صورت گیرد از بتنهای پلیمری میتوان برای ترمیم با ضخامتهای مختلف از ۰/۵ اینچ تا چند فوت استفاده کرد. بتن پلیمری در برابر حملات شیمیایی مانند سولفات، کربنات، روغن، اسید و غیره آسیب نمی بیند و همچنین در برابر خوردگی از مقاومت بالایی برخوردار است. دهه 1990 میلادی را می توان زمان شکوفایی و شناخت محصولات پلیمری و به ویژی بتن های پلیمری عنوان کرد. از ابتدای این دهه؛ برای نخستین بار از ترکیبات پلیمر در صنایع استفاده گردید و از اواسط آن نیز استفاده از بتن های پلیمری در بین ساختمان سازان رواج یافت.
دانشمندان به دنبال موادی هستند که در ضمن مسلح کردن بتن،دارای وزن کمتر،مقاومت بیشتر در برابر عوامل جوی،رفتار بهتر در بارگذاری های متناوب باشد و تواند مقاومت خود را در دماهای بالا مثل دما کوره حفظ کند. طرح اختلاط این نوع پلیمرها نیز مانند بتن های معمولی است با این تفاوت که حدود 10 الی 25 درصد لاتکس مورد استفاده قرار گرفته و به طور عمومی از 15 درصد لاتکس استفاده می گردد. استفاده بیش از این نه تنها به بهبود خواص مکانیکی و دوام بتن کمکی نمی کند بلکه، هزینه ی ساخت بتن را نیز به شکل تصاعدی افزایش می دهد. باید دقت شود که در ساخت این نوع از بتن حتماً از آنتی فوم ها استفاده شود. در برخی موارد نیز، لاتکس ها در ترکیبات خود دارای آنتی فوم مناسب هستند و نیازی به اضافه کردن قالب بتن مجدد نیست.
همه چیز درباره بتن ریزی و قالب برداری
پر واضح است تنها مؤلفهای که هزینه بتن پلیمری را تثبیت میکند رزینها میباشند، به همین خاطر تلاش شده تا برای دستیابی یه استحکام و سایر مؤلفههای قابل قبول بتن پلیمری به حداقل مقدار رزین دست یابند. بتن پلیمری نوعی بتن است که از پلیمر برای جایگزینی سیمان های نوع آهکی به عنوان چسب (با قدرت چسبانندگی قوی) استفاده می کند. در برخی موارد از پلیمر علاوه بر سیمان پرتلند برای تشکیل بتن سیمان پلیمری (به اختصار PCC) یا بتن اصلاح شده پلیمر (به اختصار PMC) استفاده می شود. از سال 1971 کمیته 548، موسسه بتن آمریکا بر پلیمرهای بتن نظارت داشته است. کیهان سازهمفتخر است که با فناوری نوین در ساخت و آببندی انواع سازههای آبی و ساختمانی با برند شیمی سازه آرمانی فعالیت نموده و خدمات بسیاری را از پروژههای خرد و کلان در عرصه ساخت و ساز، انبوه سازی، معماری و شهرسازی ادامه داده است. خلاقیت و نوآوری محصولات با هدف افزایش بهره وری در تمامی فرایندهای تولیدی و تکنولوژی و تاکید بر آموزش نیروی انسانی به عنوان سرمایههای ارزشمند سازمانی از اصول خدشه ناپذیر این شرکت میباشد.
۴-بتن پلیمری جامد قابلیت استفاده در شرایط جوی مختلف را دارا می باشد. ۳-استفاده از بتن پلیمری جامد در سازه هایی که کنترل کیفیت در آنها بسیار مورد توجه باشد. در حالت غیر جامد با تزریق پلیمر های پودری و مایع ، در دوام بتن بهبود حاصل می شود.در کشور ما کار خاصّی روی بتن پلیمری صورت نگرفته است و هنوز در سطح یک موضوع تحقیقاتی برای دانشجویان باقی مانده است، موضوعی که منابع تحقیق آن نیز غالباً خارجی هستند . مجهولات موجود در فرمول های ساخت، روش های کاربرد آنها، شرایط محیطی متغیر، عدم وجود پایش بلندمدت تغییرات خواص و عدم نشان دادن گسیختگی های آشکار، منجر به استفاده از تاریخچه های موردی با ارزش محدودی گردیده است. به علاوه، با توجه به تعداد زیاد مراجع موجود، مرور کلی این موضوع در اینجا مناسب به نظر می رسد که این مطلب تا حد زیادی حاصل کار نویسنده و دانشجویان او در این زمینه می باشد. این مخلوط بتنی شامل سنگدانههایی است که از یک چسب پلیمری به جای سیمان جهت چسباندن آنها به هم استفاده میشود.
بتن پلیمری از سنگدانههایی شامل سیلیس، کوارتز، گرانیت، سنگ آهک و … تشکیل شده است. در این خصوص الیاف فولادی، شیشهای، پروپیلنها و نایلون بیشترین کاربرد را دارند و بالاترین تأثیر را بر ویژگیهای مکانیکی سیستمهای بتن پلیمری داشتهاند. می توان گفت به علت وجود ویژگی های مثبت این بتن نسبت به بتن سنتی، در محیط هایی که شرایط خوردگی و آسیب به بتن بسیار بالا است، استفاده از بتن پلیمری، مقرون به صرفه می باشد.
- در این خصوص الیاف فولادی، شیشهای، پروپیلنها و نایلون بیشترین کاربرد را دارند و بالاترین تأثیر را بر ویژگیهای مکانیکی سیستمهای بتن پلیمری داشتهاند.
- اگر چه این مشکلات در بتن های پلیمری کمتر از ملات اپوکسی می باشد ولی می تواند در محیط های با تغییرات دمایی شدید محدود کننده باشد.
- در این روش، یک سیستم مونومری به داخل بتن سخت شده نفوذ می کند و پس از پلیمریزاسیون موجب انسداد مجاری و حفره های درون بدنه و اتّصال بیشتر اجزاء متشکّله و ارتقای بسیاری از خواصّ بتن خواهد شد.
- بتنهای پلیمری با استفاده از سیمان پرتلند خواص مکانیکی فوقالعاده زیادی مانند مقاومت فشاری و استحکام خمشی را نسبت به بتنهای سنتی با استفاده از سیمان پرتلند ارائه میدهند.
متقابلاً، پلیمری شدن در دمای بیش از ۹۰ تا ۱۰۰ درجه فارنهایت میتواند خیلی سریعتر از انجام گیرد. کاهش غلظت آغاز کنندهها یا انجام عملیات در خنک ترین ساعات شبانه روز میتواند این مشکل را حل میکند. به دلیل جمع شدگی کم ، مقاومت در مقابل نفوذ مایعات گوناگون از قبیل آب و محلولهای نمکی و خاصیت پیوستگی خوب با بتن های کهنه مخصوصا برای کف سازی نازک ۲۵ سانتیمتر ، روکش کف پلهای بتنی ، روکشهای ضد زنگ ، مرمتهای بتنی و در وصله گذاری مناسب می باشند .