در بخش تاریخچه و تعارف هوش مصنوعی، دو مفهوم بهعنوان ابزارهای اصلی شکوفایی این فناوری مطرح شدند. یادگیری ماشین یکی از ابزارهای اصلی توسعهی هوشمندی در ماشینها محسوب میشود که مفاهیم پایهای هوش را شکل میدهد. درواقع ماشینی که به یادگیری مجهز باشد، قدم اول را بهسمت هوشمند شدن برداشته است (دقیقا شبیه به انسان). در پردازش زبان طبیعی فقط تجزیه و تحلیل واژهها و جملات کافی نیست بلکه سیستمهای رایانهای باید متوجه نوع موضوع و محتوایی که به آن داده میشود بشوند که این قابلیت در مواردی محدود امکان اجرایی شدن دارد. هوش مصنوعی خود آگاه، هنوز ساخته نشده است و سالیان سال با اختراع و طراحی آن فاصله است، هدف تمامی پژوهشها و تحقیقات دانشمندان حوزه هوش مصنوعی ایجاد این سیستم است. این مدل از هوش مصنوعی علاوه بر درک احساسات افرادی که با آنها تعامل دارد، میتواند نیازها، احساسات و خواستههای باالقوهای در خود داشته باشد که محققان این حوزه نسبت به آنها احتیاط میکنند.
- سایر رویکردها شامل درخت تصمیمگیری، برنامهنویسی منطق استقرایی، خوشهبندی، یادگیری تقویتی و شبکههای بیزی از جمله دیگر روشها هستند.
- قوانین و چگونگی فکر کردن هر عامل در راستای دستیابی به هدفش، تعریف میشود.
- او زمان رسیدن به ابرهوشمندی را ۳۰ سال پس از رسیدن به هوش عمومی مصنوعی پیشبینی میکند.
- چرا که سیستمهای هوش مصنوعی بهسرعت میتوانند خود را با وضعیتهای جدید سازگار کنند و عملکرد خود را بهبود ببخشند.
با استفاده از الگوریتم های شبکه های عصبی میتوان مدلهای پیچیده و مختلف را طراحی و شناسایی کرد. شبکه عصبی قابلیت طبقه بندی کردن بصورت دقیق را دارد بطوری که ورودیها را به یک یا چندین خروجی تبدیل مجله خبری اینتل مگ کرده و گستره و دامنه خروجیها را به کلاسهای متفاوت جداسازی میکند. زمانی که آلمانیها قطب علم در جهان بودند از دستگاهی به نام ماشین انیگما برای رمز نگاری پیامهای خود استفاده میکردند.
کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی
هدف این سازمان بازتعریف فرایند کشف دارو از صفر و یافتن راههایی جدید برای درمان بیماریها با استفاده از هوش مصنوعی است. این آزمایشگاهها نه تنها دادهها را تجزیه و تحلیل خواهند کرد بلکه مدلهایی قدرتمند، پیشبینی کننده و مولد را از پدیدههای پیچیده بیولوژیکی خواهند ساخت. در این بخش سعی شده است تا به برخی از تواناییها و قدرتهای ماورایی هوش مصنوعی پرداخته شود. زبانهای برنامهنویسی پیشرفته، که توسعه ابزارهای هوشمند را ممکن ساختهاند، پایگاههای دادهای پیشرفته، موتورهای جستجو، و بسیاری نرمافزارها و ماشینها از نتایج پژوهشهایی در راستای هوش مصنوعی بودهاند.
توسعه نرمافزارهای سازمانی
با وجود الگوریتم های پیچیده، توانمندی هوش مصنوعی روز به روز بالاتر میرود و به نوعی وارد زندگی ما شده است که در خیلی از جاها در حین استفاده از این تکنولوژی، متوجه حضورش نیستیم. کاربردهای هوش مصنوعی در زندگی روزمرهمان به نحوی است که از گوشیهای هوشمند همراهمان تا لوازم خانگی در منزلمان وجود دارد و از مجموعه الگوریتم های هوش مصنوعی پیروی میکند. از هوش مصنوعی عمومی این انتظار را دارند تا مانند انسان احساسات را درک کند و بروز دهد، یاد بگیرید و بتواند تمامی فعالیتهای انسان ها را شیبه سازی کند. این مدل از هوش مصنوعی در انجام کارهای معمولی تا خیلی حساس و مهم، میتوانند وظیفهشان را به بهترین شکل ممکن انجام دهند، برای مثال در کارهایی همچون رانندگی، دستیار جراح و غیره… استفاده کرد. علاوه بر این با حضورش در کارهایی که حیات، زندگی، امنیت و جان انسانها در میان باشید، میتواند از پس کارها بربیاید و عملکرد قابل قبول و خوبی داشته باشد.
هوش مصنوعی در درجه اول با مهندسی معکوس قابلیت ها و ویژگی های انسانی و به کارگیری آن ها در ماشین ها به وجود می آید. در حقیقت هوش مصنوعی در اصل رفتار انسان را برای توسعه ماشین های هوشمند درک و معنا می کند. به بیان ساده تر، هدف اساسی هوش مصنوعی طراحی فناوری است که سیستم های کامپیوتری را قادر می سازد تا هوشمندانه و در عین حال مستقل کار کنند. هوش مصنوعی از فناوری های متعددی استفاده می کند که ماشین ها را برای حس کردن، درک، برنامه ریزی، عمل و یادگیری با سطح هوشی مشابه انسان تجهیز می کند. اساسا سیستم های هوش مصنوعی محیط های مختلف را درک می کنند، اشیا را تشخیص می دهند، در تصمیم گیری کمک می کنند، مشکلات پیچیده را حل می کنند، از تجربیات گذشته درس می گیرند و الگو ها را تقلید می کنند.