یکی از رایج ترین موضوعاتی که در طراحی رستوران های ایرانی مشاهده می شود، استفاده از تخت به جای میز و صندلی جدول ریزفضاهای رستوران است. ساختمان های قدیمی این خصوصیت را داشتند که در حیاط تختی آماده می کردند و در فصل هایی که هوا گرم بود، به جای این که به داخل ساختمان بروند بر روی آن تخت غذا می خوردند. این موضوع بعدها در رستوران ها و غذاخوری ها نیز رایج شد و طرفداران بسیاری جلب کرد. سرویس بهداشتی یکی دیگر از عناصر بسیار مهم در رستوران است که باید موردتوجه قرار بگیرد. درحالیکه سرویس بهداشتی هم یکی دیگر از اجزای رستوران شما است که به چشم میاید و تأثیر زیادی روی مشتری خواهد داشت.
- اطمینان حاصل کنید که نوع و میزان نور لامپها و لوسترهای انتخابی متناسب با فضا و رنگهای دکوراسیون بوده و در طول روز قابل تنظیم باشند.
- معمولا قیمت چیزهایی که در تریا سرو می شوند، کم تر از قیمت چیزهایی است که در رستوران سرو می شوند.
- به طور کلی رنگها باید با موضوع رستوران و جامعه مشتریان هدف هماهنگ باشند.
- به طور مثال با کمی کاشی کاری های زیبای ایرانی، می توانید یک فضای صمیمانه و سنتی را در رستوران خود ایجاد کنید.
- بنابراین وجود تابلویی که خواندنش آسان باشد و نیز جلب توجه نماید ضروری می باشد.
البته این بدین معنا نیست که از فضای سبز رستورانهایی که به بام دسترسی ندارند باید غافل شد بلکه بالعکس طراحی فضای سبز این دسته از رستورانها هم از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور کلی، نقش مثبت فضای سبز را در محیط رستوران نمیتوان انکار کرد. حتی رستورانهای کوچک هم که فضای کمیدارند میتوانند با بهره گیری از دیوار سبز یا آبنمای دیواری، فضای مطلوبی را برای مشتریان ایجاد کنند. البته از انواع آبنما در محوطه سازی و حتی ورودی رستورانها نیز ایده و پیشنهاد مناسبی است. بخصوص آبنمای صخره ای در رستورانهای سنتی ایرانی که به سبک کلاسیک که دکوراسیون داخلی آنها با المانهایی چون تختهای چوبی سنتی طراحی شده است. طراحی و اجرای دیوار سبز و آبنما باید زیر نظر مهندسین معماری انجام شود علاوه بر این، برای طراحی چنین فضاهایی باید ضوابط بهداشت را نیز در نظر داشت.
اصول طراحی دکوراسیون رستوران بسته به برخی فاکتورها همچون متراژ فضا، تعداد مشتریان در ساعات شلوغی میزبانی، سادگی رفت و آمد بین میزها و … سبک های طراحی دکوراسیون رستوران ها یا Restaurant Design متنوع هستند و هر کدام از جذابیت های خاصی برخوردارند. انتخاب سبک مناسب جهت رستوران به متراژ فضا، موقعیت مکانی رستوران، ترند های روز دنیا، سلیقه کارفرما، سبک رستوران های آن منطقه و عوامل دیگری بستگی دارد.
باغ رستورانها که به باغچه رستوران و یا حتی سفره خانه سنتی هم معروف هستند؛ به فضاهایی گفته میشود که عاری از امکانات لوکس و پر زرق و برق صنعتی باشند و یادآور طبیعت است. لذت دو چندان غذا خوردن در فضای باغ رستوان علت اصلی کشش و تمایل افراد به انتخاب این محیطها برای صرف وعده غذایی خود در طول روز میباشد. طراحی باغ رستوران به گونهای است که افراد ساعتهای طولانی را برروی تختها یا آلاچیقها در محیطی زیبا با محوطه سازی اصولی و چشم گیر، به سر میبرند. گیاهان در ایجاد فضای آرامشبخش و دلنشین تاثیر بسزایی داشته و سبب شادابی و آرامش بصری محیط میشوند. قبل از خرید حتما به نحوه مراقبت از گیاهان و فضای مناسب نگهداری از آنها توجه کنید.
طراحی نمای بیرونی (خارجی) رستوران
طراحی رستوران و فودکورت مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران | memarinavaz
تامین پارکینگ به اندازه کافی، از ضوابط طراحی تالار رستوران به حساب میآید. رعایت قوانین آتش نشانی و ایمنی در طراحی و اجرای تالار رستوران ضروری است و هرگونه تخلف در این زمینه میتواند دردسرساز شود. بنابراین معماران باید پیش از طراحی، آخرین ضوابط شهرداری را مطالعه کنند.