سامانههایی که منطقی عمل میکنند، دارای محاسباتی میباشند، در اصل در این سامانهها به طراحی عاملهای هوشمند پرداخته میشود که میتوان رفتار هوشمندانه به کار رفته در سامانههای هواپیمایی را از این نوع دانست. در مجله خبری اینتل مگ صورتی که شبکههای عصبی پیچیدهتر و عمیقتر شوند و از آنها برای یادگیری مسائل پیچیده استفاده شود، به آن یادگیری عمیق گفته میشود. یادگیری عمیق دارای انواع و روشهای مختلفی برای بازتولید عملکرد مغز انسان است.
- این کتابخانه محاسبات و ساخت نمونه را با سرعت بسیار بالا انجام میدهد.
- در این مقاله ابتدا به این سوال پاسخ داده شد که هوش مصنوعی چیست و پس از آن هم تقریباً تمام مباحث داغ پیرامون آن هوش مصنوعی شرح داده شدند.
- رباتهای چت شاید یکی از رایجترین نمونههای تعامل مستقیم مشتریان با هوش مصنوعی باشند.
- هوش مصنوعی خود آگاه، هنوز ساخته نشده است و سالیان سال با اختراع و طراحی آن فاصله است، هدف تمامی پژوهشها و تحقیقات دانشمندان حوزه هوش مصنوعی ایجاد این سیستم است.
- ماشینها و کامپیوترها الگوهای موجود در دادهها را درک میکنند و سپس مدلهایی را میسازند و این مدلها برای تصمیمگیری مورد استفاده قرار میگیرند.
هماکنون از این دسته از هوش مصنوعی، برای افکارسنجی در حوزههای سیاسی و اجتماعی بهره گرفته میشود. توانایی سنجش افکار با نظریه ذهن میتواند منجر به شناخت سلایق مخاطب در امور مختلف شود. سیستمهای خبره، از مفاهیم دیگر توسعهیافته در مسیر هوش مصنوعی هستند.
معرفی رشته هوش مصنوعی در دانشگاه
با دریافت اپلیکیشن فرادرس از گوگل پلی، میتوانید تمامی امکانات سایت را روی موبایل خود نیز داشته باشید. اگر بازخوردی درباره این مطلب دارید یا پرسشی دارید که بدون پاسخ مانده است، آن را از طریق بخش نظرات مطرح کنید.
یادگیری بانظارت، بینظارت، نیمهنظارت
سپس در کشورمان متخصصین بسیاری به کاوشهای نظری درباره آن پرداختند، به نحوی که بر اساس حجم تولیدات علمی که داشتهایم، به رتبه ۱۳ جهان در زمینه نظریهپردازی Artificial Intelligence دست یافتیم. در ایران زندهیاد، دکتر کارو لوکاس که در سال ۱۳۲۸ در اصفهان دیده به جهان گشود، پیشگام معرفی و توسعه رشته هوشمصنوعی و رباتیک در کشورمان بود. ایشان به جهت فعالیتهای بسیار در رشتههای مختلف علوم محض نظیر محاسبات، ریاضیات، احتمالات و علوم مهندسی نظیر رباتیک، موردتوجه محافل علمی جهان واقع شده بود. دکتر لوکاس از سال ۱۳۸۱ برای تدریس رشته رباتیک و AI، پس از سالها فعالیت علمی در غرب، در دانشگاه تهران برنامههای علمی خود را آغازکرد. اختراع ماشین تورینگ در خلال جنگ جهانی دوم باعث شد تا سفری بدون انتها آغاز شود. مقصود توسعه روزافزون هوش مصنوعی، تفکر پیوسته بشر پیرامون آن و انباشت هر چه بیشتر دانش و تجربه آدمی در این باره است که «چگونه ماشینها میتوانند همچون آدمی بفهمند و عمل کنند؟».
برخی از متخصصان تکنولوژیهای امروزیِ بر پایهی هوش مصنوعی را فناوریهای شبههوش مصنوعی مینامند تا بر نوپا بودن آن تاکید کنند. همانطور که از نامش نیز مشخص است به حوزهی تحلیل دادهها،بهویژه دادههای کلان، مربوط است. در واقع، در داده کاوی تلاش میشود کار مربوط به استخراج الگو از دادهها را به ماشینها سپرد. با همین توضیح کوتاه هم میشود دانست که دادهکاوی چقدر میتواند مهم باشد، چرا که الگوهای استخراج شده از دادههای کسبوکارها میتواند اطلاعات بسیاری مفیدی برای برنامههای آتی شرکتها فراهم آورد. آینده هوش مصنوعی و تأثیر آن بر جهانرویکرد کنونی جهان بهسمت توسعهی رباتهایی با قابلیت فعالیت خودکار و درک و حرکت در جهان پیرامون، نشاندهندهی همپوشانی طبیعی است که بین علم رباتیک و هوش مصنوعی وجود دارد. هوش مصنوعی یکی از فناوریهای متعدد مورد استفاده در رباتها محسوب میشود.